Новини • БОПГА

Участие в годишна среща на борда на ECPP, EAP и работна среща в SFU

актуално
Между 8 и 11 март 2023 г. представители на Българското общество по психоанализа и групова анализа (БОПГА) взеха участие в срещата на борда на Европейската конфедерация по психоаналитични психотерапиии (European Confederation of Psychoanalytic Psychotherapies, ECPP), на Европейската асоциация по психотерапия (European Association of Psychotherapy, EAP) и в работна среща с Ректора на Университет “Зигмунд Фройд” (Sigmund Freud University). Срещите се проведоха във Виена. БОПГА е член на EAP и обучителен институт към ECPP от 2021 г.
Гласуване на промени в управлението на ЕАР
Patricia Hunt, досегашният президент на ЕАР, представя финансовия отчет
Лан Печак (Lan Pecjak) – психотерапевт от Словения (модалност – психодинамична психотерапия) е новият президент на ECPP. Представител на БОПГА беше избран за ковчежник и член на Изпълнителния комитет на конфедерацията.
На срещата на борда на EAP – най-големият и значим политически и организационен форум в областта на психотерапията в Европа, бяха обсъждани етичните насоки и стандарти на асоциацията, критериите за допустимост на кандидати за обучителни институти, Европейския сертификат по психотерапия (ECP) и други. Беше избрано ново ръководство на асоциацията.
Ирена Безич (Irena Bezic) от Хърватия (модалност – Гещалт терапия), е новият президент на EAP. Том Варнеке (Tom Warneke) от Великобритания (модалности – Гещалт терапия и биосинтезис) е новият генерален секретар на EAP. Каталин Захария (Catalin Zaharia) от Румъния (психиатър; модалност – NLPPt), беше избран за вице-президент на EAP. Ивана Славкович (Ivana Slavkovic) от Сърбия (модалност – психодрама, социометрия и групова терапия) беше преизбрана за Registrar на EAP. Невена Цаловска Херцог (Nevena Calovska Hertzog) от Сърбия (невропсихиатър; модалност – системна и фамилна терапия) беше преизбрана за представител на EAP при водене на международни отношения.
Пред Sigmund Freud University Vienna
Екипът ни се срещна и с ректора на университета „Зигмунд Фройд“, проф. Алфред Приц, който е сред учредителите на БОПГА и почетен член на обществото. Повече за обучителната програма по психоанализа и групова анализа, която организираме в партньорство с университет „Зигмунд Фройд“, Виена и Психоаналитичен семинар Инсбрук, може да научите тук
Очаквайте скоро видео интервю с новия президент на EAP – Ирена Безич, както и записи от 30-ия годишен конгрес на Европейската асоциация по психотерапия “The Hope of Psychotherapy for our Endangered World” проведен на 12 и 13 март 2022 г. във Виена.
На Berggasse 19